Jakthatt


Snygga jakt & fiskehattar

Snygga hattar som passar bra för både jakt och fiske. Alla som jagar eller tycker om att fiska vill ju ha en snygg hatt. Så därför har vi valt fram flera snygga hattar som passar bra för jakten. En jakthatt är inte bara ett snyggt klädesplagg utan den skyddar även mot vädret. Är det kallt ute så värmer en jakthatt och är det varmt så hjälper den till att svalka dig. Så det finns många fördelar av att ha en jakthatt. Nästan alla som vågar ge sig på att prova att använda sig av en hatt till antingen jakten eller fisket blir helt sålda. Det slutar ofta med att man köper på sig flera hattar då det är så trevligt att både ha och att använda en riktigt snygg hatt. Denna sida innehåller annonslänkar från Pnjakt, Brand By Nature och outdoorexperten.Jakthatt


1.Pinewood jakthatt "Billig jakthatt"

En billigare jakthatt är denna från Pinewood.  Den är tillverkad i en snyggare mockaimitation som passar sig bra både för fritid eller för jakt. Hatten har bland annat ett band som är vändbart och som man fästes med en tryckknapp. På ena sidan finns det ett band i orange färg som lyser upp, vilket ger extra trygghet under jakten. Hatten är vatenavissande och har även ett svettband i nätfoder.


En billig jakthatt 


Pinewood jakthatt "Billig jakthatt"
4 star


2.Tombstone jakthatt

En billig snygg jakthatt i läder är denna Westernhatt. Den har en ståltråd som går runt brättet, vilket i sin tur gör att ni enkelt kan forma hatten precis som ni vill. Med en ståltråd så får ni en väldigt bra passform på jakthatten. Denna Westernhatt har allt det utseendet en riktigt snygg western hatt ska ha. Den är tillverkad i en väldigt snygg tvåfärgad finish.  

En Westernhatt passar utmärkt till jakt då den skyddar mot både djur och solen. Med en hatt under jakten och ni behöver sikta, så är det ofta man får solen i ögonen. En hatt kan hjälpa till med skydda ögonen från både solen och jobbiga mygg och knott.


Jaktstövel Le Chameau Vierzon
5 star


3.Packer 

Packer är även det en snygg westernhatt i läder. Denna modell har ett snygg detalj av ett band som går runt hela hatten. Det gör denna jakthatt extra snygg.  Packer har blivit en storsäljare och det är inte så konstigt då den är både väldigt skön att bära samtidigt som den är riktigt snygg. Den passar lika bra som en jakthatt eller som en fiskehatt. Ja den passar faktiskt till det allra mesta som man vill ha en äkta cowboyhatt till.


För dig som vill ha en Westernhatt till jakten


Packer
5 star


4.Brumby

Hatten för dig som vill ha en snygg look. Denna läderhatt är tillverkad i Australien och håller självklart en riktigt hög kvalitet. Materialet är av ett väldigt kraftigt ruggad läder som ger en väldigt fin kontrast till den annars ganska mjuka formen och känslan i hatten. Den är enkelt att forma brättet, precis som man själv vill ha den vilket är väldigt positivt. Den har även en väldigt snygg logo i fronten på hatten av en Longhorn. För övrigt har hatten även nn väldigt snygg detalj som måst ses. En jakthatt man verkligen borde skaffa sig.


Brumby
5 star


5.Alice jakthatt

En skön jakthatt som har en halvstor krona, med tre stycken ventilationshål upptill på hatten. Denna hatt är tillverad i Mocca med flera snygga detaljer så som ett stilrent flätat band som har det klassiska känguruemblemet på ena sidan. Den har även en söm som gör denna mocca till en riktigt snygg och trevlig jakt eller fiske hatt. Att använda sig av en hatt under fisketuren eller jakten gör inte bara att man får en trevligare look, utan den har även flera bra egenskaper som gör din upplevelse trevligare. På sommaren hjälper hatten till att dels hålla solen borta och samtidigt hålla nere värmen för dig. På kyligare dagar så håller den värmen istället åt dig. 


Alice jakthatt
5 star


6.Darwin jakthatt

Darwin är en trevlig och skön jakthatt som är tillverkad i ett slitstarkt känguruskinn som är lite mjukare. Denna modell har även en snygg detalj i ett läderband som går runt hela hatten. Den har även en snygg Kakadu Logo av en känguru på sidan av denna hatt. Hatten är tillverkad i Australien och materialet som är av skinn från känguru är lite mjukare och väldigt skönt att bära. En stilren snygg cowboyhatt som passar de flesta tillfällen.

 

Darwin jakthatt
4 star


7.Soaka 

En mockahatt som passar bäst under sommaren då den är både lite tunnare och betydligt svalare än många andra hattar. Den finns i flera olika färger så som röd, grön, lila, ljusblå och grön. Den finns även i 5 olika storlekar så det finns garanterat en storlek som passar dig perfekt.  Den är relativt billig trots den är tillverad av Mocca. En perfekt jakthatt under varma dagar i Sverige. Det blir ju även varmt och soligt i Sverige på sommaren och då när man ska jaga eller fiska är det väldigt skönt att slippa ha solen i ögonen och känna att det bränns på huvudet. Med en kvalitets hatt så slipper man dessa problem och man kan dra upp gäddan utan att bli bränd i pannan.


Soaka
4 star


8.Bulldog jakthatt

Jakthatten för dig som vill ha en lite tuffare hatt. Denna hatt finns i tre färger, brun, Tobacco och Embossed Braun. Man kan även välja mellan flera olika storlekar. Oavsett vilken färg eller storlek ni väljer så får ni en kvalitets läderhatt som bland annat har ett väldigt snyggt flätat läderband som kommer göra många avundsjuka. Hatten i sig är väldigt formbar och kommer underlätta jakten eller fisket för dig. Hatten är så pass snygg så man kan ju självklart använda den till vad som helst.

En Snygg western hatt som svalkar dig under sommaren.


Bulldog jakthatt
4 star


9.Narrabeen

Detta är en av de snyggaste hattarna som man bland annat kan använda under jakten eller fisket. Den kommer från början redan i ett litet intryck som gör den extra snygg. Det är en hatt som är av en lite mjukare typ, då den är tillverkad i ett känguruläder. Hatten är relativt tunn och svalkande som passar perfekt i skogen. Den har även små snygga detaljer som ett snyggt band som går runt hela läderhatten, vilket ger ett extra trevligt intryck.


Narrabeen
4 star


Jakt och fiskehattar i Gore-Tex 

Gore_tex är ett vattenvvisande men luftgenomsläppligt membran som passar utmärkt till alla sorter av fritidskläder. Det är ett populärt embram bland många kläder och hatt tillverkare då det går att använda det till så många olika behov.10. Outdoor research Seattle Sombrero 

Denna jakthatt i gore-tex finns i både svart färg och i khaki/java färg. Det är en prisbelönt jakthatt som är helt regntätt då den är tillverkade i Gore-tex. Den har även en väldigt bra andningsförmåga så att det inte blir fuktigt i hatten. Denna hatt passar utmärkt för all aktivitet utomhus så som jakt,fiske och camping. Den är utrustad med en hakrem så att den även kan sitta på plats vid kraftig blåst. Med både tejpade sömmar och en intern justeringsrem så finns det gott om egenskaper med denna jakthatt från Outdoor Research.


4 star
Outdoor research Seattle Sombrero 


11. Swedteam Signal Gore-Tex hatt 

En snygg och väldigt användarvänlig gore-tex hatt som håller borta all regn. Den är helt vattentätt och är tillverkade i ett yttertyg som är 100 % polyester. Även innerfoder är 100 % polyester.  Den finns i grön färg och i ett flertalet storlekar att välja mellan.


En väldigt populär lätt regnhatt från Swedteam 


4 star
Swedteam Signal Gore-Tex hatt 


Köpguide för jakt & fiskehattar

En jakthatt är både en snygg accessoar och ett hjälpmedel under jakten. Det finns flera fördelar nämligen att använda sig av en hatt om man ska jaga eller kanske fiska.  Den främsta fördelen är att den skyddar dig för vädret. Om det regnar så skyddar hatten dig från regnet och om det är soligt så har hatten en svalkande egenskap. Många hattar är även formade så att de ger ett solskydd genom att det ger skugga över ögonen.  

Sedan så finns det mycket insekter som kan vara jobbiga både i skogen och vid sjön. Det vi främst tänker på är mygg, knott eller älgflugor som gärna sätter sig i håret. Använder man en hatt så slipper man åtminstone att de kryper omkring i håret.  

Man ska inte glömma bort att det även är väldigt snyggt att använda en hatt. 

Det finns massor av olika sorter och modeller av hattar. Det finns mjuka jakthattar som enkelt formar sig efter ditt huvud, det finns de lite hårdare hattarna som i regel är cowboyhattar. Men det går att få dessa i bra passform från början med, annars får man helt enkelt bara stuka om dom.  

 

När du ska köpa en hatt så ska du tänka på att du köper en hatt som passar ditt huvud. De flesta hattar kommer i olika storlekar så läs anvisningarna så du vet vilken hatt som passar dig bäst. En hatt ska sitta stadigt, men ändå inte för spänt.  

Det finns olika material som beroende på vilken modell ni köper.


Hur vi valde fram de produkter vi har på denna sida

Vi har valt ut flera produkter på denna sida genom att leta bland olika nätbutiker och välja ut de produkter som vi tycker verkar vara allra bäst. Genom vår kunskap inom ämnet så tycker vi att vi har ganska så bra koll på de flesta produkterna. Vissa av produkterna på denna sida har vi provat själva eller haft en test pilot på. De produkter som vi inte själva har provat men som ändå har kommit med på sidan, beror på att vi tycker att det verkar vara en riktigt bra produkt. Detta har vi kommit fram till genom att jämföra olika produktbeskrivningar och tittat på priserna. På så sätt så har vi fått fram vår test vinnare ur respektive produkt. 


Läderhatt 

En läderhatt är ganska så vanligt, de kostar i regel lite mer men håller o andra sidan också bäst. De kan vara tillverkade i olika skinn. De har även olika egenskaper, det finns mjukare skinn typer så som Känguruskinn och så finns det hårdare, lite fastare skinn som från en oxe.  

Det finns hattar som är tillverkade av mocca och hattar som är tillverkade i Polyester. Ja det finns nog hattar som är tillverkade i de allra flesta material. Men en riktigt western hatt är tillverkade i läder. 

Jakthatt som är tillverkade i Gore-tex kan vara väldigt bra att använda om det är dåligt väder. Detta då Gore-tex är väldigt vattentåligt och vattenavisande.  Frågor och svarVilken jakthatt är den bästa?

Den bästa jakthatten är ju självklart den som passar just dina behov allra bäst. Beroende på vilken årstid ni ska använda hatten så skiljer det i egenskaper mellan olika modeller. Men de jakthattar vi har valt ut på denna sida är alla riktigt bra och har blivit test vinnare.


Vad ska man ha en jakthatt till?

En jakthatt skyddar mot insekter och mot väder. Den svalkar dig på sommaren och värmer dig på vintern. Den håller även bort insekter så som mygg, knott och älgflugor som kan vara väldigt besvärliga om de hamnar i håret.


Finns det billiga jakthattar?

Det finns billiga modellar av jakthattar. Vi har tagit med en riktigt billig jakthatt på denna sida som ni kan läsa mer om här.