jaktrevyn

Senast uppdaterad: Mars 08, 2023

Värmejacka: Jacka med värmeslingor 2023

Rekommenderad återförsäljare:

Testvinnare
4/5

Värmejacka (jacka med värmeslingor)

Köpa värmejacka är något som vi rekommenderar de allra flesta. Då kommer man hålla sig torr och varm även under riktigt kalla dagar och kvällar. En värmejacka kan man använda till jakt, fiske, skidbacken eller övrigt friluftsliv på vintertid. En värmejacka kostar i regel mellan 1500 och 4000 kronor. Det kostar med andra ord inte mycket mer än en vanlig vinterjacka. 

Vilken modell av värmejacka som man ska välja beror främst på var ni ska använda den. Är det för jakt eller fritid så är både Pumori och Härkila värmejackor ett bra alternativ. För den mer alldagliga användaren så kan både Milwaukee och Makita värmejackor vara ett bra val. 

Värmejackor håller värmen väldigt bra och är i regel batteridrivna. De använder en powerbank för att effektivt värma jackorna. På denna sida har vi sammanställt några värmejacka herr och värmejacka dam för 2023.

Niklas-eriksson

Författare & testare

Niklas Eriksson, Skellefteå

Niklas, en passionerad fjällvandrare, fiskare och jägare från Skellefteå. Niklas älskar att tillbringa sin lediga tid ute på tur och är gärna ute flera veckor. Favoritplatsen just nu är Stekenjokk där han gärna vandrar och drar upp en och annan öring eller röding.

Värmejackor - Bäst i test

Innehåll

01

HÄRKILA HEAT VÄRMEJACKA

→ BÄST I TEST 2023

 • Dubbla värmepaneler
 • Värmereflekterande foder
 • Töjbart fleece
 • God rörelsefrihet
 • Sidfickor
 • Bröstficka

Härkila Heat är en av de bästa värmejackorna för jakt och fiske. Härkila är ett välkänt kvalitetsmärke och det märks även på denna värmejacka. Den har dubbla värmepaneler som värmer upp jackan. Även fodret är värmereflekterande, vilket håller kvar värmen i jackan på ett effektivt sätt. 

Det finns även gott om fickor som bl.a en bröstficka med dragkedja som är placerade på vänster sida. Härkila Heat har även sidfickor med dragkedjor samt en passande ficka för en powerbank.

Previous slide
Next slide
4/5
02

PUMORI COMFORT HEAT VÄRMEJACKA CAMO

→ VÄRMEJACKA MED CAMO

 • Powerbank 5000mAh
 • Laddare
 • Camouflage
 • Justerbar midja & ärmslut
 • Vattentäthet 10000
 • Polyester

Pumori Comfort Heat Camo är en kamouflerad värmejacka som passar bra till jakt. Värmejackan har en lite högre krage samt en smidig löstagbar huva. Att huvan är löstagbar är något som vi tycker är bra.

Det följer en laddare och en powerbank på 5000mAh vilket gör denna värmejacka mycket prisvärd.

Previous slide
Next slide
3.5/5
03

PUMORI COMFORT HEAT VÄRMEJACKA SVART

→ SVART VÄRMEJACKA FRITID

 • Laddare
 • Polyester
 • Svart
 • Powerbank 5000mAh
 • Justerbar midja & ärmslut
 • Vattentäthet 10000 vattenpelare

Pumori Comfort Heat Svart är en svart värmejacka från Pumori där både laddare och en powerbank på 5000mAh medföljer. För dig som vill ha en snygg och välfungerande värmejacka som du kan använda till i stort sätt alla typer av fritidsaktivitet. 

Du kan ställa värmen genom att välja ett av de tre inbyggda värmelägena. Denna värmejacka värms sedan upp både på bröstet och i mitten på ryggen. Denna värmejacka Pumori Comfort Heat Svart är tillverkad i polyester och har en god vattentäthet på 10000 vattenpelare. Det är en mycket trevlig värmejacka som håller ett riktigt bra pris.

Previous slide
Next slide
3.5/5

Köpguide värmejacka

En värme jacka är i stort sett en jacka som har värmezoner i jackan som värms upp av ett batteri eller en powerbank. Det gör att man enkelt och bekvämt kan få upp värmen i jackan trots att det kanske är väldigt kallt och blåsigt ute. Med andra ord är en värmejacka det perfekta plagget för alla som är utomhus mycket när det är kallt ute.

När man ska köpa en värmejacka så är det viktigt att tänka på vissa saker. Först och främst ska ni vara säkra på VAR ni har tänk er att använda värmejackan. Detta då olika värmejackar har olika egenskaper. Är det en värmejacka för jakt så kan det vara bra att köpa en jacka som både är vind och vattentät, men som även gärna får vara av ett tystare material. Är det en värmejacka som ska främst användas för andra friluftsaktiviteter så fungerar även en sådan värmejacka bra, men materialet kanske då inte spelar lika stor roll. Är det en värmejacka som ska användas på en arbetsplats utomhus eller i kall miljö. Ja då kanske en värmejacka med reflexer är att föredra.

Materialet på en värmejacka är också viktigt. Materialet avgör storleken på jackan, hur bra värmen hålls inne i jackan, hur bekväm jackan är och hur mycket den väger. Det finns olika typer av material som ger olika resultat. Polyester är ett populärt val eftersom det ofta även är elastiskt, dvs stretchigt. Detta gör att man får rörelsefrihet i jackan, men samtidigt inte offrar värmen. Andra typer av material är mer på den tjockare sidan, som exempelvis ull. Ull är mycket varmt och bra för att hålla sig varm i kallt väder, men ull är också ett lite tyngre och mindre elastiskt material. Detta innebär inte att man inte kan göra armar med rörelse i en ulljacka, utan det betyder bara att det finns andra typer av material som passar bättre om man vill ha en jacka som är både varm och smidig. För dig som använder värmejackan under jakt kanske till och med ska leta efter en tystare värmejacka. Det finns vissa modeller som är utformade för just jakt.

En värmejacka ska även såklart passa ens kroppstyp. Detta för att man på detta vis slipper onödigt stora jackor, eller jackor som är alldeles för trånga. Men vi rekommenderar dock inte att du väljer den allra största storleken, utan ta hellre en storlek mindre eftersom det finns material i jackan som gör så att den passar sig åt din storlek

anorak-pumori-sarek

En annan sak man ska tänka på när man köper en värmejacka är hur länge jackan håller sig varm. Det finns olika sorters batterier till olika typer av värmejackor, dvs olika stora och med olika lång driftstid. En del batterier kan endast användas i en viss sorts värmejacka, medan andra batterier går att använda till flera olika modeller. Det finns även olika sorters värmezoner i jackor. De flesta värmejackor har 2-3 stora värmezoner, men det finns även jackor med många små värmezoner. Olika zoner ger olika resultat, och därför kan det vara bra att prova sig fram för att se vilket som passar ens behov bäst.

En sista sak man ska tänka på när man köper en värmejacka är reflexerna. Reflexer är viktiga för att man ska synas i mörker och detta är extra viktigt om man använder sin värmejacka på en arbetsplats där det finns mycket trafik. Reflexer kan vara både små och stora, och de kan vara sydda på jackan eller klämma fast på jackan med hjälp av en magnet

När man väl har bestämt sig för vilken sorts värmejacka man vill ha så är det dags att titta på priset. Priset varierar givetvis mycket beroende på vilken sorts värmejacka man köper, men det finns även andra faktorer som spelar in. Material, storlek och batteritid påverkar alla priset på en värmejacka. Därför är det bra att göra lite research innan man köper en värmejacka, för att se till att man får den jackan som passar ens behov och budget bäst.

Det finns alltså många saker man ska tänka på när man köper en värmejacka. Men det är viktigt att komma ihåg att det finns en jacka för alla, och att det inte behöver vara den dyraste jackan som är den bästa. Det finns många bra jackor till bra priser, så det gäller bara att hitta rätt jacka för sig

Vad du även bör tänka på om du ofta använder din värmejacka utomhus är hur den ska se ut. En del jackor är designade för att vara så diskreta som möjligt, medan andra jackor har mer av en fashionabelt och trendigt utseende. Vilken sorts jacka du väljer är givetvis helt upp till dig, men det kan vara bra att tänka på att en mer diskret jacka kanske inte syns lika mycket i mörker och därför inte är lika säker

Frågor och svar

En värmejacka använder sig av ett batteri och olika sorters material för att hålla dig varm. Batteriet är ofta laddningsbart och kan ha en driftstid på upp till 8 timmar. Materialet i värmejackan gör så att värmen från batteriet blir kvar inne i jackan och inte går ut i omgivningen.

Det finns många saker man ska tänka på när man köper en värmejacka, men de allra viktigaste är: storlek, material, batteri och värmezoner.

Normalt kostar en värmejacka mellan 1000 kr och 4000 kronor. Priset på en värmejacka varierar mycket beroende på vilken sorts jacka det handlar om. Men det finns även andra faktorer som spelar in - såsom storlek, material och batteritid. Därför kan det vara bra att göra lite forskning innan man köper en värmejacka, för att se till att man får den jackan som passar ens behov och budget bäst.

Niklas-eriksson

Författare & testare

Niklas Eriksson, Skellefteå

Niklas, en passionerad fjällvandrare, fiskare och jägare från Skellefteå. Niklas älskar att tillbringa sin lediga tid ute på tur och är gärna ute flera veckor. Favoritplatsen just nu är Stekenjokk där han gärna vandrar och drar upp en och annan öring eller röding.