jaktrevyn

Senast uppdaterad: Mars 08, 2023

Överlevnadsarmband:
Bäst i test 2023

Rekommenderad återförsäljare:

Testvinnare
4/5

Överlevnadsarmband

Överlevnadsarmband är ett ny typ av armband som är gjort för att hjälpa dig att överleva i nödsituationer. De är gjorda av ett mycket starkt och flexibelt material som kan bäras bekvämt under kläderna. 

Överlevnadsarmbanden kan ha olika verktyg och hjälpmedel, det kan t.ex. vara ett kompass, kniv, ficklampa eller snöre. Det kan vara till stor hjälp den dagen man kanske går vilse i skogen eller av en annan anledning behöver ha något som man annars inte hade haft med sig. Ni kan på denna sida ta del av en sammanställning av överlevnadsarmbanden för 2023.

Linda-Olsson

Författare & testare

Linda Olsson, Örnsköldsvik

Linda är en passionerad tjej från Övik som älskar vandring, resor, paddling, skidåkning, nära äventyr och äventyr i hela Europa. Linda har vandrat 1000-tals mil genom 12 länder – Sverige, Norge, Danmark, Polen, Estland, Lettland, Litauen, Tyskland, Liechtenstein, Österrike, Frankrike, Portugal.

Överlevnadsarmband

Innehåll

01

ÖVERLEVNADSARMBAND MULTI

→ BÄST I TEST

 • 14 delar
 • Fiske kit
 • Kompass
 • Visselpipa
 • Knivblad

Detta överlevnadsarmband från Generalprepper är proppat med riktigt bra verktyg. Det finns totalt 14 delar i detta överlevnadsarmband så som exempelvis ett knivblad och aluminiumfolie. 

Det finns även en vissepippa och ett kompass. Behöver man hitta mat finns det också fiskelina, krok och flöte. 

Självklart kan ni även tillaga fisken genom att göra en eld med hjälp av ett tändstålet.

Previous slide
Next slide
4/5
02

ÖVERLEVNADSARMBAND MED TÄNDSTÅL

→ MED TÄNDSTÅL

 • Tändstål
 • Kompass
 • Visselpipa

Detta är ett överlevnadsarmband med tändstål från Generalprepper. Det är en bra investering för alla som vill vara förberedda på det oväntade. Detta armband har även en kompass som kan vara väldigt bra att ha i extremt väder då det kan vara lätt att gå vilse. 

Det är i grund och botten ett paracordarmband som hjälper dig att navigera med kompassen. Du kan även signalera på hjälp eller varna andra med visselpipan. 

Sist men inte minst så kan ni göra upp eld med tändstålet.

Previous slide
Next slide
4.5/5
03

ÖVERLEVNADSARMBAND COGHLAN

→ LAGA KLÄDER & UTRUSTNING

 • 260cm
 • Fiska
 • Laga kläder

Ett till överlevnadsarmband från Generalprepper som kan vara räddaren i nöden. Med detta överlevnadsarmband så kan ni laga kläder och utrustning eller kanske bara helt enkelt ersätta ett skosnöre. Detta överlevnadsarmband kan vecklas ut till ett 260 centimeters snöre.

Man kan göra mycket med detta armband, allt från att göra upp en eld till att använda som fiskelina för att få upp en måltid vid sjön. Det är ett praktiskt överlevnadsarmband med tillbehör för alla som vill vara förberedda på det oväntade. 

Armbandet är enkelt att ta med sig och kan innehålla verktyg som kan rädda livet i nödsituationer.

Previous slide
Next slide
4/5

Köpguide överlevnadsarmband

När man ska köpa ett överlevnadsarmband så kan det vara bra att först gå igenom ett par punkter så att man verkligen köper det armband som passar dig allra bäst. För att göra ett bra köp så kan det vara bra att gå igenom dessa punkter först.

 1. Titta på materialet och se till att det är av hög kvalitet.
 2. Kolla så armbandet har alla de verktyg och hjälpmedel du behöver.
 3. Läs recensioner och användarnas omdömen för att få en uppfattning om kvaliteten på armbandet.
 4. Köp det överlevnadsarmband som du tycker passar dig bäst.


Det finns olika typer av överlevnadsarmband på marknaden och det kan vara svårt att veta vilken typ som passar just dig bäst. I denna köpguide tittar vi närmare på de olika alternativen så att du kan göra ett informerat val.

Överlevnadsarmband är ett praktiskt tillbehör för alla som vill vara förberedda på det oväntade. Armbandet är enkelt att ta med sig och kan innehålla verktyg som kan rädda livet i extrema situationer. Överlevnadsarmband finns i olika utföranden och material, men det gemensamma för alla armband är att de är starka, flexibla och bekväma att bära. De flesta överlevnadsarmband har en eller flera av följande funktioner:

Kompass: Ett överlevnadsarmband med kompass är en bra investering för alla som vill vara förberedda på det oväntade.

overlevnadsarmband-multi

Överlevandsarmband med kniv: Kniven kan användas till många olika saker, allt från att göra upp vilt till att driva i spikar.

Överlevnadsarmband med tändstål: Att göra upp en eld är väldigt viktigt att kunna göra om man ska klara sig i vildmarken. De flesta överlevnadsarmbanden har ett tändstål inbyggt.

Överlevnadsarmband med fiskelina: Det är också en bra idé att ha med sig extra fiskelina. Vissa överlevnadsarmband har faktiskt ett helt fiske kit med. Det kan då finnas både flöte, lina, krokar och sänken.

Överlevnadsarmband med Led lampa: Det finns vissa modeller som faktiskt även har en LED lampa.

Materialet på överlevnadsarmbandet är också viktigt att titta på. De flesta armbanden är tillverkade av paracord, men det finns även andra alternativ som läder eller tyg. Det viktigaste är att överlevnadsarmbandet är tillverkat av högkvalitativa material som tål mycket slitage och påfrestningar.

Överlevnadsarmbandet kan ha olika funktioner beroende på vilken typ av aktivitet du ska använda dem för.

Det är alltid en bra idé att läsa recensioner från andra användare för att få en uppfattning om kvaliteten på överlevnadsarmbandet. Genom att läsa olika användares omdömen kan du få en inblick i hur bandet fungerar i verkligheten och om det lever upp till dina förväntningar.

Köp det överlevnadsarmband som du tycker passera dig bäst. Det finns olika typer av armband på marknaden, så ta din tid och jämför olika alternativ innan du gör ditt köp. På så sätt är du säker på att få det armband som passar dina behov och önskemål på bästa möjliga vis.

Det finns alltså flera olika aspekter man ska tänka på när man ska köpa ett överlevnadsarmband. Vi hoppas att denna köpguide har varit till hjälp för dig och att du nu har all information du behöver för att göra ett informerat val.

Linda-Olsson

Författare & testare

Linda Olsson, Örnsköldsvik

Linda är en passionerad tjej från Övik som älskar vandring, resor, paddling, skidåkning, nära äventyr och äventyr i hela Europa. Linda har vandrat 1000-tals mil genom 12 länder – Sverige, Norge, Danmark, Polen, Estland, Lettland, Litauen, Tyskland, Liechtenstein, Österrike, Frankrike, Portugal.