jaktrevyn

Senast uppdaterad: Juni 05, 2023

Bästa solcellsladdare mobil: Solcellsladdare mobil bäst i test

Rekommenderad återförsäljare:

Testvinnare
4.5/5

Bästa solcellsladdare mobil

Att hitta en riktigt bra solcellsladdare mobil kan vara svårt, men vi har sammanställt flera bra solcellsladdare. För att hitta bästa solcellsladdaren behöver man testa flera olika viktiga punkter. Det vi har tittat extra mycket på är självklart effekten, vikten och andra bra egenskaper som solcellsladdare mobil bör ha.

Det finns flera bra kvalitetstillverkare av solcellsladdare mobil och det finns gott om bra återförsäljare. Vi hjälper er att hitta rätt solcellsladdare till mobilen. Läs mer om vårt solcellsladdare test nedan.

Niklas-eriksson

Författare & testare

Niklas Eriksson, Skellefteå

Niklas, en passionerad fjällvandrare, fiskare och jägare från Skellefteå. Niklas älskar att tillbringa sin lediga tid ute på tur och är gärna ute flera veckor med sin husbil. Favoritplatsen just nu är Stekenjokk där han gärna vandrar och drar upp en och annan öring eller röding.

Solcellsladdare mobil bäst i test

Innehåll

01

POWERTRAVELLER FALCON 40

→ SOLCELLSLADDARE MOBIL BÄST I TEST

 • 7 W vikbar solpanel
 • 4 x metallöglor för att fästa solpanel på ryggsäcken
 • 1 x USB-utgång: 5V /1.4A Max
 • Vikt: 910g
 • Storlek packning: 157 x 179 x 11 mm
 • Storlek utfälld: 498 x 179 x 2 mm

Powertraveller Falcon 40 är en riktigt bra bärbar solcellsladdare mobil som är hopvikbar och lättviktig. Att den är hopfällbar gör ju det betydligt enklare att ta med sig solcellsladdaren på camping och vandring.

Det går smidigt att ladda bland annat laptops, GPS eller mobil. Du kan till och med ladda tre enheter samtidigt, vilket ofta är väldigt användbart. Du laddar då två stycken genom de vanliga USB kontakterna samt den tredje genom DC.

Solcellerna ger även upp till 35% mer energi mot de konventionella cellerna. Laddaren väger endast 910 gram och är enkel att frakta med hjälp av metallöljetterna som gör det smidigt att fästa den på exempelvis vandringsryggsäck.

Slutligen får den 4,5 av 5 stjärnor från Jaktrevyn.

Previous slide
Next slide
4.5/5
02

POWERTRAVELLER FALCON 21

→ BILLIGARE SOLCELLSLADDARE MOBIL FRÅN FALCON

 • Vikt: 470g
 • Storlek hopvikt: 157x280x11
 • Storlek utfälld: 665x280x3

Powertraveller Falcon 21 är en annan billigare solcellsladdare mobil från Powertraveller. Den är betydligt mindre och lättare mot Falcon 40, men har trots detta ändå bra egenskaper. 

Du kan ladda två enheter samtidigt och med enheter menar vi exempelvis mobil, GPS, GoPros eller laptop. Solcellsladdaren har ett uttag för USB och ett uttag för DC. Vikten är endast 470 gram och den är relativt liten och smidig att bära med.

En bärbar solcellsladdare ska ju vara smidig att få med sig så vi tycker att denna gör det jobbet väldigt bra.

Slutligen får den 4 av 5 stjärnor från Jaktrevyn.

Previous slide
Next slide
4/5
03

BIOLITE SOLARPANEL 10+

→ SOLCELLSLADDARE MOBIL FRÅN BIOLITE

 • Vikt 558g
 • Storlek: 257x208X24
 • Maxeffekt: 10W

Biolite Solarpanel 10+ är en billig solcellsladdare mobil som har ett integrerat batteri på 3200mAh som dessutom är väldigt enkel att ta med sig. Vikten är också väldigt låg.

Den är enkel att fästa på ryggsäcken och man kan i stort sett hänga upp den var som helst. Vill man så kan man även ställa den upp, med hjälp av stödbenen. Du kan enkelt ladda mobiltelefoner, surfplattor eller annan elektrisk utrustning som du har med dig. 

Genom att ha med sig en solcellsladdare på exempelvis vandringen, så slipper ni oroa er för att ni kommer vara utan ström. En solcellsladdare laddar enkelt och bekvämt upp de allra flesta elektriska prylarna åt er.

Slutligen får den 4 av 5 stjärnor från Jaktrevyn.

Previous slide
Next slide
4/5

4.

POWERTRAVELLER SPORT 25 SOLAR KIT

→ SOLCELLSLADDARE MOBIL (PAKET)

Powertraveller Sport 25:

 • 6700mAh / 24.8Wh
 • 1 x Bi-Directional USB-C input / output: 5V / 3A Max
 • 1 x USB output: 5V 2A Quick Charge
 • Vikt: 187g
 • Storlek: 105 x 50 x 30mm

 

Powertraveller Falcon 7:

 • Material: Polyester
 • 1 x USB output: 5V /1.4A Max
 • Vikt: 230g
 • Mått ihopvikt: 157 x 179 x 11mm
 • Mått utfälld: 498 x 179 x 2mm

Powertraveller Sport 25 solar kit är inte bara en solcellsladdare utan du får även med en kraftfull Powerbank. Ett perfekt laddkit till långvandringen. Powerbanken har ett litiumbatteri på hela 6700mAh samt en inbyggd ficklampa. 

Solcellsladdaren är en Powertraveller Falcon 7 som enkelt laddar upp din utrustning så som mobiltelefoner och GoPros. Du kan ladda bland annat Falcon 7 genom en USB. Ett prisvärt paket för dig som vill komma igång snabbt.

Slutligen får den 4 av 5 stjärnor från Jaktrevyn.

Previous slide
Next slide
4/5

5.

NOMAD 100 SOLAR PANEL

→ KRAFTIG SOLCELLSLADDARE MOBIL

 • Vikt: 4600g
 • Storlek: 520x394x51
 • Inbyggt batteri: Neja

Nomad 100 Solar Panel är främst till för de mobila lägerplatserna och den riktiga äventyraren. Denna modell kan man även enkelt sammankoppla med andra solpaneler och på så sätt få extremt mycket kraft. 

Denna solcellsladdare är lite större och tyngre än de andra vi har tagit med på denna sida, men vi tyckte av det behövdes en riktigt kraftig modell av solcellsladdare.  

Slutligen får den 3,5 av 5 stjärnor från Jaktrevyn.

Previous slide
Next slide
3.5/5

6.

LINOCELL SOLCELLSLADDARE 20W

→ BUDGETVAL SOLCELLSLADDARE MOBIL

 • Vikt: 842g
 • Hopfällbart läge: 290x200x34
 • Storlek: 527x290x15
 • Maxeffekt: 20W

Linocell är en billig men ändå bra solcellsladdare 20W. Den kommer med bland annat tre stycken USB portar, där du kan ladda surfplatta eller mobiltelefon.

Själva solcellsladdaren är smidig på så sätt att den är hopfällbar och det gör ju att det blir enklare att frakta den. Du kan faktiskt låta den hänga på ryggsäcken och ladda under tiden som du vandrar.

Det märks dock att det är en budgetmodell på kvaliteten.

Slutligen får den 3,5 av 5 stjärnor från Jaktrevyn.

Previous slide
Next slide
3.5/5

Köpguide: Bästa solcellsladdaren mobil

När du ska köpa en bärbar solcellsladdare mobil så är det inte bara priset du ska titta på. Även om priset till viss del kommer att ha en avgörande faktor i ditt beslut om vilken solcellsladdare som du kommer att välja att köpa så finns det många andra punkter att tänka på. Första frågan du ska ställa dig är, vad ska jag använda solcellsladdaren till? Ska du endast ladda en mobiltelefon eller ska ni ladda större saker så som exempelvis en laptop?

Sedan är det viktigt att fundera på var du ska använda den. Är det i sommarstugan, på campingplatsen, i båten eller behöver du en solcellsladdare på vandringen. Anledningen till detta är att om du ska på en vandring så är det viktigt att tänka på bl.a vikten. En solcellsladdare som man ska bära med sig ska inte väga för mycket av självklar anledning. Ska du däremot använda den på en campingplats så kanske inte vikten spelar så stor roll utan mer hur effekten är.

En solcellsladdare mobil behöver ha solljus för att kunna ladda och spara energin. Även själva cellerna blir bättre och bättre för varje år, detta innebär att de inte alltid behöver ha direkt soljus utan kan även laddas upp när det är lite mulet ute. Detta beror ju dock helt på vilken modell ni köper.

Genom att omvandla solenergin till el så kan man alltså ladda sin elektriska produkter så som iphone eller andra smartphones. Det går även att ladda laptops och GPS:er.

solcellsladdare-test

En solcellsladdare är perfekt att ha med sig ut i skogen, där det inte finns någon tillgång till det fasta elnätet. När man exempelvis ska vandra kan GPS batteriet eller mobilbatteriet ta slut. Då är det fördelaktigt med en solcellsladdare så du enkelt kan ladda batterierna.

Solcellsladdare till båten är en väldigt bra sak att ha med sig. Även om ni bara ska fiska under en dag eller om ni ska åka och övernatta på en ö i skärgården så är det väldigt användbart och betydligt säkrare att ha med sig en solcellsladdare.

Ska ni endast ut på vandring och kanske sova i fjälltält en vecka eller två, då är det nästan ett måste att ha med sig en solcellsladdare mobil. En stor fördel är att man med dagens laddare även kan fästa dem på ryggsäcken, så att de under själva vandringen kan ladda era prylar som behöver ström.

Vi tycker att man bör även köpa till en ordentlig Powerbank till solcellsladdaren. Då kan ni ladda Powerbanken under tiden som ni inte laddar era andra saker. Det finns dock vissa solcellsladdare mobil som har inbyggda batterier eller paket där det ingår en Powerbank.

Några vanliga saker man laddar med en solcellsladdare:

Mobil
Radio
GPS
Ipad

Ofta när man ska vara iväg ett par dagar eller kanske en vecka så kommer det stunder då man behöver ladda batterierna. Är man då iväg på exempelvis en längre vandring så har man i regel inte tillgång till någon ström. Att då kunna ladda mobilen eller GPS med en solcellsladdare är ju fantastiskt bra.

Vart ska man köpa solcellsladdare mobil – Några återförsäljare:

Teknikmagasinet
Biltema
Clas ohlson
Kjell och company

För att köpa så billigt som möjligt så beställer man helt enkelt på nätet. Vi har på denna sida listat sidorna med de lägsta priserna på solcellsladdare. Vi har även endast tagit med kvalitetsprodukter, vilket kan vara svårt att hitta i andra billigare varuhus.

Frågor och svar

Köp en solcellsladdare som uppfyller era behov allra bäst. Det kan vara att ni endast behöver ladda er mobiltelefon. Då kan det vara bra med en mindre solcellsladdare som även har ett inbyggt batteri. Ni kan nämligen ladda batteriet under dagen och sedan ladda mobilen från batteriet på kvällen.

En solcellsladdare mobil kostar mellan 500 kronor och upp till 4-5000 kronor. Detta beror främst på kvaliteten och effekten ni kan få ut av solcellsladdaren. En dyrare solcellsladdare mobil har i regel mer egenskaper och bättre laddningsförmåga.

Vill man köpa en solcellsladdare mobil som både laddar riktigt bra, men samtidigt är enkel att bära med sig så är Powertraveller falcon 40 ett väldigt bra alternativ. Läs mer på vår sida om solcellsladdare bäst i test.

Niklas-eriksson

Författare & testare

Niklas Eriksson, Skellefteå

Niklas, en passionerad fjällvandrare, fiskare och jägare från Skellefteå. Niklas älskar att tillbringa sin lediga tid ute på tur och är gärna ute flera veckor med sin husbil. Favoritplatsen just nu är Stekenjokk där han gärna vandrar och drar upp en och annan öring eller röding.